Ik zie mijzelf in jou

Ik zie een vrouw met een handicap. Zou ik zelf niet heel graag willen , als ik die handicap had, dat een ander mij accepteert. Mij nog ziet als mens, en niet als handicap.

Ik zie een jongen met zijn broek laag op de kont. Zou ik niet zelf heel graag willen, als ik mijn kleding zo droeg, dat ik geaccepteerd wordt, ongeacht hoe ik mij kleed en hoe ik dit draag.

Ik zie een oudere man die een broek aan heeft, vol vlekken, en hij ziet er onverzorgd uit. Zou ik, als ik die man was, niet heel graag liefde en aandacht willen, gewoon omdat ik mens ben en ook liefde zoek.

Ik zie een man op een boulevard die duidelijk dronken is en voorbijgangers lastigvalt met zijn opmerkingen. Zou, ik, als ik die man was niet heel graag willen dat ik mijn pijn niet hoefde weg te drinken. Dat ik een mogelijkheid zag om net als jij sterk te zijn.

Ik zie een meisje met een hoofddoek. Zou ik niet zelf heel graag willen dat, als ik dat kind was, men mij gewoon zou zien als een kind en niet als een kind met hoofddoek.

Ik zie een jongen met een donkere huid en kroeshaar. Zou ik niet zelf heel graag willen, dat als ik zo’n mooie huid had en die krullen dat men ook zag hoe mooi ik ben. Dat ik zo geboren ben en ik net als jij gewoon een gelijkwaardig mens ben.

Ik zie mijzelf in jou. Het leven laat ons op een bepaalde manier reageren, en ons kleden.  Maar wie we werkelijk zijn zit diep van binnen. Onder het uiterlijk zijn we een. We zijn allemaal mensen die zoeken naar liefde, naar erkenning, en waardering. We zoeken rust en acceptatie, we zoeken begrip.

Als we zo naar de ander kijken zien we onszelf.

Ik houd van mijzelf. Ik houd van jou, ongeacht je huidskleur, je religie of je levensinstelling.

Want ik had jou kunnen zijn. Ik ben jou. Wij zijn een. Verbonden in het diepst van ons wezen.